Tečaj izrade kalupa za lijevanje

Tečaj izrade kalupa za lijevanje

Kada trebamo napraviti isti predmet u više komada, jedna od tehnika je tehnika lijevanja. Da bi to učinili trebamo napraviti željeni predmet u punom obliku i od njega izraditi kalup od gipsa. U napravljeni dvodjelni ili višedjelni kalup ulijeva se tzv. ljevačka masa, tj tekuća glina, a nakon određenog vremena masa se izlijeva. Na kalupu ostaje stijenka željene debljine predmeta za koji smo izradili kalup. Kalup se ostavlja cijediti te se nakon prosušivanja vadi iz kalupa. Postupak ulijevanja ljevačke mase ponavlja se onoliko puta koliko je istovjetnih predmeta potrebno. Masa za lijevanje tzv. tekuća glina sastoji se od sitnih granula gline kojoj je dodna voda i elektrolit.

Izrada gipsanih kalupa je zanimljiva, nije teška i zahtjeva poštivanje nekih pravila i zakonitosti. Na tečaju izrade kalupa biti ćete upoznati sa izradom jednodijelnih, dvodijelnih ili višedijelnih gipsanih kalupa koji će vam biti jedno od važnih pomagala u radu sa keramikom. Saznat ćete kako koristiti alate, napraviti potrebnu opremu te kako izraditi i koristiti kalupe.

Tečaj se održava u tri faze, 3 x 2 h (i više ukoliko je potrebno) u terminima po dogovoru.

Trenutni polaznici bilo kojeg od tečajeva u našem ateljeu ostvaruju popust 25% na tečaj izrade kalupa za lijevanje. Pridružite nam se!

Cijena
  • 120 €/ 904.14 kn
  • Sav radni materijal je osiguran i uključen u cijenu.

Obrazac za prijavu

Polja označena * su obavezna.

Prijavitelj *
Email *
Kontakt broj *
Polaznik *
Dob polaznika *
Poruka